Премијер Црне Горе: Држава ће све довести к познанију права, па и Митрополију црногорско-приморску

© AP Photo / Visar KryeziuПремијер Црне Горе Душко Марковић
Премијер Црне Горе Душко Марковић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска и митрополит Амфилохије не поштују законе Црне Горе и не желе да прихвате да је Црна Гора независна држава, али ће држава, силом закона, све довести познанији права, поручио је црногорски премијер Душко Марковић.

Марковић је поручио и да ће Влада, још неко кратко вријеме, наставити разговоре о Закону о слободи вјероисповијести, а ако не буде сагласности, закон ће предложити Скупштини.

„Онда ћемо силом закона довести познанији права све у Црној Гори, па и МЦП“, поручио је Марковић.

Премијер се недавно састао са митрополитом Амфилохијем, али, како додаје, тај састанак није био корак ка усаглашавању ставова о Закону о слободи вјероисповијести.

Он је поновио став да је Влада припремила добар закон и додао да највише отворених питања и неслагања има са МЦП.

„Ја са митрополитом увијек оштро полемишем о кључном питању — поштовању закона и државе. Не можете се у једној држави понашати анархично и не поштовати законе и државу“, казао је Марковић.

Председник Владе Црне Горе је навео да митрополит Амфилохије, заједно са свештенством, не уважава то што је Црна Гора НАТО чланица и европска држава.

„Он и даље не жели да прихвати да је Црна Гора независна држава и што је најгоре Митрополија и он не поштују ниједан закон. Питао сам га: ’Да ли Ви стварно мислите да држава нема снаге да Ваше незаконите интервенције у простору спријечи и сруши?‘. Имамо, можемо то урадити за један дан, за једну ноћ. И крстионицу и Цркву на Румији и све друге цркве које градите без сагласности државе, али не желимо то да радимо, желимо да у дијалогу дођемо до рјешења“, рекао је Марковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала