Крај драме: Есма, Ајша и Тарик поново са својом мајком /видео/

© Tanjug / ZORAN ZESTICОтета деца стигла у Београд
Отета деца стигла у Београд - Sputnik Србија
Пратите нас
Деца Славице Бурмазовић коју је њен бивши супруг, Турчин, пре четири године на превару одвео прво у Турску, а затим у Иран, стигла су данас пре подне у Београд.

Авион „Катар ервејза“ слетео је на аеродром „Никола Тесла“ са троје отете Славичине деце нешто после 10 сати.

Деца коју Славица није видела годинама данас имају 15, 14 и осам година.

„Данас је први дан остатка нашег заједничког живота, наше среће“, рекла је њихова мајка Славица за Танјуг пред слетање авиона.

Она је изразила наду да се ниједној мајци тако нешто никада неће догодити. Деца су стигла на београдски аеродром у организацији Министарства спољних послова Србије, а Славица каже да је за ту неизмерну срећу захвална министру Ивици Дачићу и амбасадору Србије у Ирану Драгану Тодоровићу.

После четири године од отмице и више од три године од правоснажне пресуде турског суда, на основу договора министра Дачића и министра иностраних послова Ирана Мухамеда Зарифа, деци је омогућено да се врате мајци Славици Бурмазовић.

Децу је допратио наш амбасадор у Ирану Драган Тодоровић, а дочеку су присуствовали и Дачић, генерални секретар МСП-а Вељко Одаловић и бројне новинарске екипе. Са Славицом је две сестре и брата дочекао и њен син из првог брака.

Бивши супруг Славице Бурмазовић, Турчин, одвео је троје деце без мајчине дозволе 2015. године у Турску. Првостепеном пресудом суда деца су у марту 2016. године враћена мајци, али је он упркос забрани напустио територију Турске и отишао с децом у Иран.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала