Фејсбук обрисао налоге, странице и групе из Русије

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЛого друштвене мреже Фејсбук у бојама руске заставе
Лого друштвене мреже Фејсбук у бојама руске заставе - Sputnik Србија
Пратите нас
„Фејсбук“ је уклонио је три мреже налога, страница и група из Русије које су оријентисане на афричке земље због „страног мешања“, наводи се у саопштењу те компаније.

„Данас смо избрисали три мреже налога, страница и група за учествовање у мешању у иностранству... Они су направљени у Русији и били су усмерени на Мадагаскар, Централноафричку Републику, Мозамбик, Демократску Републику Конго, Обалу Слоноваче, Камерун, Судан и Либију“, наводи се у изјави.

Компанија повезује обрисане мреже са руским бизнисменом Евгенијем Пригожином. Како је саопштио „Фејсбук“, то је показала њихова „сопствена истрага“.

У документу се наводи да је реч о брисању 35 налога, 53 странице и седам група на Фејсбуку, као и пет налога на Инстаграму.

Оснивач Фејсбука Марк Закерберг на конференцији у Москви - Sputnik Србија
Захарова одговорила Закербергу на оптужбе о „мешању Русије“ у америчке изборе

„Фејсбук“ је такође истакао да су избрисани налози „често дистрибуирали“ материјале Спутњика и телевизије РТ.

Руске власти су више пута критиковале политику „Фејсбука“ према Русији. Средином октобра директор те компаније Марк Закерберг оптужио је Русију, Иран и Кину за мешање у америчке изборе 2020. године. „Фејсбук“ је блокирао четири мреже налога, три из Ирана и једну из Русије, мотивишући то као борбу против страног утицаја. Компанија тврди да су циљеви тих мрежа биле Сједињене Америчке Државе, Северна Африка и Латинска Америка.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала