На Старој планини нису угрожена насеља, у Пчињском округу повољнија ситуација

Пратите нас
На гашењу пожара на Старој планини ангажовано је око 200 људи, припадника Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије, радника „Србијашума“ и мештана и ситуација је знатно повољнија него претходних дана, саопштио је МУП.

Пожар, који је захватио неприступачне терене на великој надморској висини и који се гаси на пет локација, не угрожава становништво и насељена места.

На гашењу пожара ангажовани су ватрогасци-спасиоци из Пирота, Ниша, Димитровграда, Бабушнице, Зајечара, Лесковца, Смедерева, Панчева, Јагодине, Шапца и Крушевца.

И у Пчињском округу ситуација је повољнија него претходних дана, а на гашењу пожара на шест локација ангажовано је 100 ватрогасаца-спасилаца са 26 возила, из Врања, Београда, Новог Сада, Крагујевца, Краљева, Ваљева, Сремске Митровице, Ниша и Лесковца.

Троје старијих људи у околини Трговишта превентивно је евакуисано и за сада нема опасности по животе људи и њихову имовину, пренео је Танјуг.

Припадници Хеликоптерске јединице МУП-а, који су јуче имали 34 налета, у приправности су и чекају повољније метео услове како би могли да се укључе у гашење пожара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала