Несвакидашња фарма крмача у зградама са девет спратова /видео/

CC0 / Pixabay / Свиње
Свиње - Sputnik Србија
Пратите нас
У кинеском региону Гуангси постоји несвакидашња фарма у којој је смештено 28.000 крмача, у зградама са седам и девет спратова.

Прво што се уочи при доласку на фарму Гуифеи је биолошка провера на улазу, а пре него се уђе на фарму, мора се провести три дана у седишту компаније. Тамо се налазе апартмани за посетиоце и запослене, чије кретање је у сваком тренутку контролисано.

Након тога се може отићи према планинама у којима се налази фарма, али и у одећи и обући коју даје компанија и унутрашњим возилима која су очишћена и термички дезинфикована.

Посебна пажња и по доласку посвећена је накнадној дезинфекцији.

Након што довезу животиње, возила никада не напуштају то подручје истим путем којим су дошла, већ преко излазног пута, преноси портал „Пиг333“.

Једном када дође до ове тачке, свако ко улази на фарму мора да прође нов карантин током две ноћи и прође поново кроз дезинфекциони систем.

Све је аутоматизовано

Сваки материјал који улази у унутрашњу област пролази кроз поступак чишћења, дезинфекције и карантина пре него што се може користити. Комплекс, који обухвата „вишеспратну“ зграду, веома је велик и непрестано расте.

Прва два објекта која су саграђена имају по седам спратова, а последње две подигнуте зграде имају по девет спратова. Сви радници комплекса остају ту три месеца након што су прошли карантински процес, а раде шест дана у недељи. На тај начин се смањује број покрета уласка и изласка људи.

Технички директор фарме каже да је циљ производња животиња високе генетске вредности и здравља, односно продаја назимица великом броју произвођача и компанија.

Да би се обезбедила храна за овај комплекс, направљен је млин за храњење који може да произведе 4.680 тона хране месечно, пренео је Танјуг.

А да би биосигурност била на максимуму и да би се избегао улазак возила у објекат, дизајниран је сложен систем за дистрибуцију сточне хране који се креће од млина за храњење у приземље сваке зграде.

Одатле, још софистициранији систем механичких импулзија, путем ланчаног система, доводи храну на сваки од подова, преноси портал „Пиг333“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала