Оливер Стоун: Путин је сила

© AP Photo / Amr NabilАмерички редитељ Оливер Стоун
Амерички редитељ Оливер Стоун - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије је „сила стабилизације“ на Блиском истоку, изјавио је амерички редитељ и сценариста Оливер Стоун.

Стоун је био гост програма међународног инвестиционог форума „Future Investment Initiative“, који се одржава у Саудијској Арабији. Амерички редитељ снимио је раније документарни филм о председнику Русије Владимиру Путину.

„Дивим се ономе што он (Путин) ради, његовој стабилној политици. Он је на власти 19 година, он је сила, сила стабилизације на Блиском истоку и у Сирији“, објаснио је Стоун.

Он је такође напоменуо да руски лидер поштује суверенитет држава.

„Сједињене Америчке Државе прековремено раде на дестабилизацији Блиског истока и других региона. Чини се да Сједињене Америчке Државе свуда шире проблеме, праве од милитаризације велики проблем, воде ратове... Та врста лудила води свет у хаос“, додао је редитељ.

Стоун је такође испричао какво је његово мишљење о Путину. 

„Он је стидљив и скроман човек. Разговарали смо две године, водили интервју у четири фазе, провели заједно 20-30 сати“, рекао је Стоун и додао да је Путин „мудар, да размишља о ономе што говори, игра шах, балансира сваки аргумент, види добре и лоше стране“.

„Свиђа ми се начин на који се прилагођава ситуацијама, увек проналази излаз... Уместо да заузима чврст став, он се понаша дипломатски и узима у обзир интересе другог човека“, закључио је Стоун.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала