На Старој планини спасене велике шуме, на југу Србије има још посла

Пратите нас
Начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић данас је обишао село Дојкинце на Старој планини, као и подручја на којима је горео велики пожар, након чега је новинарима казао да је пожар на Старој планини стављен под контролу, али да ће се и даље интервенисати у „џеповима“.

Реч је, како је објаснио, о најнеприступачнијим деловима Старе планине где људством није било могуће прићи.

Марић је казао да авион „Иљушин“ стиже у Србију, да ће интервенисати баш на најкритичнијим тачкама на Старој планини, али и на југу Србије.

Према његовим речима, овој ситуацији допринело је велико ангажовање људи из Сектора за ванредне ситуације.

Он је навео да је било ангажовано 107 ватрогасаца, 30 припадника Жандармерије, 17 запослених у „Србијашумама“, и мештани који су од првог дана били уз ватрогасце.

„Морам да поменем и локалну самоуправу у Пироту, која је обезбедила све услове за рад ових људи на најбољи могући начин“, нагласио је Марић.

Додао је да у гашењу пожара на Старој планини није коришћен хеликоптер јер су метеоролошки услови то онемогућили.

„Имали смо проблема с метеоролошким условима, хеликоптери овде нису гасили пожар само због тога, ако се створе услови за то, они ће радити и овде на Старој планини, посебно у џеповима, односно најнеприступачнијим пределима где није било могуће на други начин гасити пожар. Спасени су велики комплекси шума овде на Старој планини, и то је најважније. Наставиће се са дежурством, а ако се створе услови, радиће и хеликоптери. Досад није било услова за њихово ангажовање јер је било пуно дима, магле... Заиста су лоши услови“, навео је Марић, пренео је Танјуг.

Кад је реч о доласку „Иљушина“, Марић је рекао да је захтев Влади Руске Федерације упућен јуче преко Руско-српског хуманитарног центра, те да ће авион стићи.

„Дакле, има посла још за њега и овде на Старој планини и на југу Србије, треба још завршити оно што је неприступачно за људе. Убеђен сам да ће тако и бити“, казао је Марић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала