Путин: Руска корвета биће наоружана „цирконима“

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и министар одбране Русије Сергеј Шојгу током инспекције корвете "Гремјашчи"
Председник Русије Владимир Путин и министар одбране Русије Сергеј Шојгу током инспекције корвете Гремјашчи - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин посетио је у Калињинграду Прибалтичко бродоградилиште „Јантар“ и корвету у изградњи „Гремјашчи“, која би могла да буде наоружана хиперсоничним ракетама „Циркон“.

Попевши се на корвету, Путин је прегледао његове просторије и упознао се са системима наоружања и опремом. На главном командном мосту брода, командант „Гремјашчег“ капетан друге класе Роман Довгајлов испричао је шефу државе о карактеристикама управљања најновијим бродом.

Командант је скренуо пажњу председника на прамац „Гремјашчег“, на коме су смештени лансирни контејнери ракета „Калибар“, и рекао да би у перспективи ту могле да буду постављене најновије хиперсоничне ракете „Циркон“.

​„Сигурно ће бити ’Циркон‘“, нагласио је председник, обраћајући се министру одбране Сергеју Шојгуу. Министар се насмешио и климнуо главом.

Пројекат корвете 20385 развио је концерн „Алмаз“. Вишенаменске корвете овог пројекта предвиђене су за откривање и уништавање подморница и бродова противника, за осигуравање искрцавања приликом десанта, чување приобалне зоне и пратњу других бродова. Бродови су опремљени артиљеријским, ракетним, противподморничким, сонарним и радарским системима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала