Додик предлаже још десет дана за формирање Савета министара

© Sputnik / Дејан Симић Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик предложио је лидерима СДА и ХДЗ-а БиХ Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу да се састану овог викенда и промене један члан споразума из августа о формирању Савета министара.

Променом тог члана био би одређен нови рок од десет дана за формирање Савета министара БиХ, навео је Додик.

„Ако тај рок не буде испоштован и након посебне седнице Народне скупштине, онда мене више не треба ни да зову“, истакао је Додик.

Додик је тако прокоментарисао Изетбеговићеву изјаву да БиХ неће ући у НАТО ако то не желе Срби, али да Годишњи акциони план (АНП) треба да буде усвојен.

„Никакав АНП не долази у обзир, као ни било каква активација МАП (Акционог плана за чланство у НАТО-у)“, рекао је Додик новинарима након разговора са председником ДНС-а Марком Павићем, пренео је портал „Српска инфо“.

Додик је најавио припреме за посебну седницу Народне скупштине о позицији РС и додао да очекује јединство у владајућој коалицији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала