Прва руско-турска патрола обишла сиријско-турску границу

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаРуска војна полиција у Сирији
Руска војна полиција у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Руске и турске војно-полицијске снаге први пут су заједнички патролирале дуж сиријско-турске границе, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Заједничке патролне снаге руске војне полиције и пограничне службе Турске обавиле су први заједнички обилазак сиријско-турске границе. Прва заједничка патрола прошла је маршрутом дугачком више од 110 километара западно од царинског прелаза Дербесија, обухвативши полупречник од шест километара од сиријско-турске границе“, наведено је у саопштењу.

Министарство је додало да је за обилазак целе деонице било потребно око четири сата и нагласило да је патрола проверила ситуацију у неколико већих насеља.

Руска војна полиција на северу Сирије - Sputnik Србија
Турска преговара са Русијом о предаји заробљених сиријских војника

Како је саопштено, у саставу патроле су оклопни аутомобили „тигар“ и „тајфун“ руске војне полиције и оклопни аутомобили „кирпи“ турске пограничне службе — укупно девет јединица војне технике. Колону штити и оклопни транспортер БТР-82 руске војне полиције.

Русија и Турска су 22. октобра потписале меморандум о разумевању од 10 тачака, о увођењу одреда руске војне полиције и сиријске пограничне службе на сиријску страну границе с Турском, изван области зоне турске војне операције „Извор мира“.

Руска војна полиција и сиријски граничари ће помагати у повлачењу курдских одреда и њиховог наоружања на 30 километара од сиријско-турске границе.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је 29. октобра саопштио да је повлачење Курда завршено пре рока.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала