Палмер појачава притисак на Београд

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић и Метју Палмер
Александар Вучић и Метју Палмер - Sputnik Србија
Пратите нас
Око Србије се стеже обруч нових притисака, уцена, па чак и претњи санкцијама, а све са циљем да наша земља призна независност лажне државе.

Овако „Новости“ тумаче покушај специјалног изасланика САД за Западни Балкан Метјуа Палмера, лансиран у Приштини, да Србији, парадоксално, у замену за признање Косова као „шаргарепу“ понуди улазак у ЕУ, чија су врата за пријем нових чланица на неодређено време затворена.

Амерички званичник иде корак даље, запретивши санкцијама уколико Србија набави моћне руске системе С-400.

Да ли су оштре поруке Палмера, којег је именовао Стејт департмент, само ехо ставова америчке „дубоке државе“ у којој су и даље утицајни покровитељи косовске независности, биће јасније након сусрета Вучића са Ричардом Гренелом, специјалним изаслаником председника Доналда Трампа. До тог сусрета, како је најавио Вучић, требало би да дође ускоро, наводе „Новости“.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да Палмер покушава да стегне обруч око Србије, али мисли да ће се испоставити да је то стезање било само позерско.

Важно је што између Палмера и Гренела свакако постоје различите идеје у вези са КиМ. Не очекујем да ће Трамп вршити велики притисак на Србију, рекао је он.

Дипломата Зоран Миливојевић у наступу Палмера у Приштини види тежње у Вашингтону да се што пре затвори косовско питање.

Према томе како је Палмер говорио, треба рачунати на то да ће Америка имати разумевање за максималистичке захтеве Приштине, што нашу земљу доводи у деликатну ситуацију. Озбиљне су и Палмерове претње стопирањем чланства у ЕУ, јер наговештавају да би то могло да постане значајан део политике САД, која може преко одређених механизама да утиче на Брисел, рекао је он, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала