Вучић после седнице Председништва: Хоћемо да уведемо људе неукаљане, чисте

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICАлександар Вучић долази на седницу Председништва странке
Александар Вучић долази на седницу Председништва странке - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић најавио је вечерас, након седнице председништва партије, да ће та странка на изборе, највероватније крајем марта, изаћи са најмање 20 одсто нових лица, те да ће се бавити собом, а не коалиционим партнерима, о којима ће суд бити дат на бирачким местима.

Вучић је, на конференцији за штампу, пренео да је одлука Председништва да млади људи буду на посланичкој листи, као и на локалним листама.

„Хоћемо да уведемо неукаљане, чисте људе. Свако од нас је, не својом кривицом, ма колико образ био чист, због прљаве кампање оставио траг за собом. Зато је важно да уносимо свежију крв, младе људе који могу да наставе добрим темпом и у смеру који може да донесе бољу будућност и добре резултате“, казао је он, додајући да је то званична одлука Председништва за коју ће тражити потврду Главног одбора.

Каже да је анализирано и кроз шта је све странка прошла, пре свега око КиМ, као и чему је земља била изложена споља у очувању наше слободе.

„Мислим да смо неколико важних закључака донели. Анализирали смо чињеницу да смо се у странци сви борили како бисмо заштитили државне интересе. Све у свему, верујем да ће људи у Србији умети да препознају лица и политичке странке које су највише дале да Србија иде у добром смеру“, поручио је он.

Кад је реч о коалиционим партнерима, у СНС не желе, истакао је, за разлику од њих, да говоре било шта лоше.

„Пре ћемо о себи говорити. Свој суд даћемо на месту на којем се то ради, а то су бирачка места“, казао је он.

Вучић је додао да је одлука Председништва и да чланови треба више да разговарају са грађанима и да на дневном нивоу чују шта мисле.

„Када је у питању КиМ, чини се да смо се добро борили, из немогуће позиције. Оставили су нам не ништа, већ мање од ништа, а ми смо из те позиције, чини ми се, у много чему успели да поправимо имиџ земље", истакао је.

Додаје да му се чини и да грађани не разумеју у потпуности шта значи за једну земљу када председник Кине Си Ђинпинг каже „једва чекам да посетим Србију и дођем код пријатеља Вучића“.

„Не знам да ли разумеју колика је то част за нашу земљу“, истакао је он.

Вучић је изразио уверење да ће СНС имати и више него прошли пут жена на изборним листама и да ће моћи да се поноси оним што нуди.

Казао је да СНС није странка која ће чекати шта говоре политички противници, већ она која ради, себе мења, иде испред времена, а примећује лоше ствари код себе и мења што је лоше.

„Код нас ће бити промена и пре избора, листа ће бити другачије састављена, биће много нових младих лица, попут оних које сте видели у Новом Саду, талентованих младих људих, најбољих студената“, рекао је он.

Рекао је да су циљеви СНС јасни и недвосмислени, да ће изаћи на изборе, који ће бити највероватније крајем марта.

„То су редовни парламентарни, покрајински и локални избори. Марљиво смо радили, доносили најтеже одлуке, које су увек биле исправне и добре“, казао је он.

Вучић је указао, с тим у вези, да се то види и по напретку на Дуинг бизнис листи, као и на просечној плати, где у новембру Србија значајно претиче БиХ, а стиже и Црну Гору, за којом је заостајала 150 евра.

Када је у питању економија, земља се одлично креће, раста је у трећем кварталу 4,7 одсто, а све то је успело захваљујући огромној вољи и подршци грађана.

С тим у вези је захвалио пензионерима, који ових дана добијају једнократну помоћ која укупно износи 75 милиона евра, што држава успева да исплати и задржи суфицит у буџету.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала