Јачање Војске Србије добра вест за читав Балкан

© Tanjug / ZORAN ZESTICПешадија на приказу способности Војске Србије на приказу војне способности „Слобода 2019“
Пешадија на приказу способности Војске Србије на приказу војне способности „Слобода 2019“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Свако јачање Војске Србије је увек добра вест за читав Балкан, изјавио је министар одбране Александар Вулин, који је присуствовао тактичкој вежби „Јесен 2019“, коју у рејону Делиблатске пешчаре изводе припадници Петог батаљона Војне полиције.

Министар Вулин је истакао да не прође ни један дан у години, а да Војска Србије негде не обучава своје припаднике, да се не припрема и да не побољшава своју борбену готовост.

„И свако јачање Војске Србије је увек добра вест за читав Балкан, јер што је Војска Србије снажнија, што је држава снажнија, што су Срби где год да живе сигурнији, мирнији и заштићенији, то ће Балкан и мир на Балкану бити дужи и трајнији. Војска Србије је чувар мира, гаранција мира и гаранција да ће Србија напредовати, расти, да ће се развијати, да ће бити стабилна, сигурна, па и да ће наш економски развој напредовати“, нагласио је Вулин.

Према његовим речима, сваког дана Војска Србија опрема своје припаднике.

„Сваки дан припадници Војске Србије се припремају да су у стању да изврше свако наређење врховног команданта, да изврше свако наређење државног руководства и да сачувају мир, стабилност и безбедност наше земље, али и Срба, где год да они живе“, закључио је Вулин, а саопштило Министарство одбране.

„На данашњем приказу могли сте да видите реализацију задатака на контролном пункту у комбинацији са заседом и осталим елементима обезбеђења одређених рејона и праваца, а то су осматрачнице, заседе, објавнице и други елементи. Приказано је шта ради контролни пункт у случају када се лице са возилом не заустави, рад службених паса приликом напада на диверзанта, као и напад на лице из војно-полицијске заседе, где се могло видети како се без употребе хладног оружја и само физичким онеспособљавањем хвата диверзант. На крају је приказано и како се врши увиђај на лицу места догађаја који раде криминалистички техничари и референти за сузбијање криминалитета“, рекао је командант Петог батаљона Војне полиције потпуковник Владимир Петрић.

Уз припаднике Петог батаљона, учествовали су и припадници 72. извиђачко-диверзантског батаљона Специјалне бригаде.

Тактичка вежба „Јесен 2019“ изводи се од 3. до 7. новембра, а данашњем приказу присуствовали су и заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и начелник Управе Војне полиције бригадни генерал Рајко Миловановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала