Америка прави две нове базе у Сирији

© AP Photo / Airman 1st Class Zoe M. Wockenfuss/U.S. Air ForcПрипадници америчке војске у војној бази Форт Нокс спремају се да крену у Операцију Верни патриота. Трампова администрација најавила је да ће послати неких пет хиљада војника на границу са Мексиком како би спречили мигрантски караван да уђе у САД.
Припадници америчке војске у војној бази Форт Нокс спремају се да крену у Операцију Верни патриота. Трампова администрација најавила је да ће послати неких пет хиљада војника на границу са Мексиком како би спречили мигрантски караван да уђе у САД. - Sputnik Србија
Пратите нас
САД граде две нове војне базе у подручју Сирије које је богато нафтом, пише „Анадолија“, позивајући се на неименоване изворе. Тамо су већ послати додатни контингенти војске са оклопном техником.

Према подацима агенције, САД су послале 250 до 300 војника у зону где се изводе радови, као и оклопну технику, тешко наоружање и муницију.

Раније је члан конгреса Тулси Габард критиковала политику америчког лидера Доналда Трампа у вези са заузимањем нафтних поља Сирије, која по праву „припадају сиријском народу и потребни су му за функционисање“. Сâм Трамп је изјавио да је неопходно присуство војника у нафтним рејонима, како се не би дозволило да милитанти преузму контролу над тим подручјем.

Према речима шефа Пентагона Марка Еспера, америчка војска наставља да штити нафтна поља и одговориће на све покушаје других страна да преузму контролу над њима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала