Бугарска пустила руског „шпијуна“ да побегне

© Sputnik / Валериј Шустов / Уђи у базу фотографијаСофија
Софија - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник бугарског покрета „Русофили“ Николај Малинов, који је оптужен за шпијунажу у корист Русије, могао је бити пуштен да оде у Москву и прими награду од председника Русије Владимира Путина, што би му омогућило да побегне, сматра Атлантски савет Бугарске.

„Суд је пустио оптуженог за шпијунажу у корист Русије Николаја Малинова да оде у Москву како би добио орден пријатељства лично од председника Владимира Путина. Главни тужилац Сотир Цацаров уложио је жалбу на одлуку суда. Како оцењујете ову ситуацију?“, наводи се на Фејсбуку организације, где се и постављају следећа питања.

1. Одиграна је позоришна представа како би Малинов могао да побегне и да власт више не боли глава;

2. Одговорност за ово може сносити само судија који га је пустио да оде.

Подсетимо, у септембру је председник „Русофила“ оптужен за шпијунажу у корист Русије. У тужилаштву су саопштили да се Малинов састајао са Русима и предлагао им варијанте како да промене геополитичку оријентацију Бугарске. Због тих оптужби шеф организације није могао да напусти земљу, али је јуче објављено да је суд дао одобрење Малинову да борави у Москви у периоду од 1. до 5. новембра како би добио руску државну награду. Одлуку суда главни тужилац Сотир Цацаров назвао је прекршајем и обратио се инспекторату Високог судског савета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала