Две полицајке запаљене током протеста у Чилеу /видео/

© AP Photo / Esteban FelixПротест у Сантјагу
Протест у Сантјагу - Sputnik Србија
Пратите нас
Две полицајке тешко су повређене током протеста у Сантјагу, када су их демонстранти гађали молотовљевим коктелима, пошто је полиција посегла за сузавцем и воденим топовима, јавља Ројтерс.

Наводи се да је две полицајке захватио пламен, а ватру су гасиле њихове колеге голим рукама и апаратима за гашење пожара. На интернету је објављен и видео-снимак инцидента.

Полицајке Марија Хосе Хернандес Торес (25) и Абигејл Каталина Абурто Карденас (20) пребачене су у болницу, а њихово стање је озбиљно, саопштила је полиција.

Један од Ројтерсових фотографа рекао је да се пламен брзо проширио.

„Полицајци су покушали да га угасе рукама“, навео је он.

Министар унутрашњих послова Чилеа Гонсало Блумен обишао је жене у болници и осудио напад као „чисто насиље, које нема никакве везе са легитимним захтевима грађана“.

„То је била насилна, кукавичка агресија против две полицајке, које су радиле да заштите безбедност наших сународника“, рекао је он.

Неименовани извор из полиције рекао је да су полицајци пратили стандардну процедуру, тако што су прво распоредили водене топове, а потом употребили сузавац. Он је додао да су гумени меци коришћени само у случајевима „непосредне опасности“ по полицајце, пренео је Танјуг.

Две полицајке су међу 800 полицајаца који су повређени у демонстрацијама у претходне две недеље, заједно са још 1.650 учесника протеста, саопштиле су групе за заштиту људских права.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала