Путин међу официрима /видео/

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Путин током именовања официра на више дужности на церемонији у Кремљу
Председник Путин током именовања официра на више дужности на церемонији у Кремљу - Sputnik Србија
Пратите нас
У Георгијевској дворани Великог кремаљског дворца одржана је церемонија представљања официра пред председником Русије Владимиром Путином, поводом њиховог именовања на више дужности и додељивања војних чинова.

Уредбу о именовању лица на више дужности и додели звања лично је потписао руски лидер, који им је честитао напредовање у служби.

„Свака кадровска одлука ове врсте донесена је с обзиром на ваше професионалне и пословне квалитете. То је оцена резултата које сте постигли приликом извршавања озбиљних државних задатака. Сигуран сам да ћете уложити све напоре да се достојно изборите са већим службеним обавезама“, рекао је Путин.

Председник Русије је додао да је главна дужност „лица у униформама“ да штите Русију и њене грађане од спољашњих и унутрашњих претњи, као и да јасно предвиђају потенцијалне изазове и ризике.

Он је истакао да је гаранција борбене способности Оружаних снага Русије ниво борбене обуке који се стално унапређује, јачање дисциплине и морални дух у војсци. Путин је рекао да се тај задатак успешно реализује, јер је само ове године број војних вежби порастао четири пута.

Путин је нагласио да су оперативци КГБ-а, који се успешно супротстављају и страним обавештајним службама, спречили скоро 40 терористичких напада.

Председнику је у име војске захвалио нови командант Црноморске флоте Игор Осипов, који је истакао да му је посебно драго што се његово ступање на дужност поклапа са петом годишњицом поновног уједињења Крима са Русијом и са 75. годишњицом ослобођења Севастопоља од нациста.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала