„Имали смо Клинтона, имали смо све“ — изнервирана водитељка разоткрила заташкавање афере „Епстајн”

© REUTERS / Joe Raedle/PoolБил и Хилари Клинтон
Бил и Хилари Клинтон  - Sputnik Србија
Пратите нас
„Еј-Би-Си њуз“ знао је пуни опсег злочина Џефрија Епстајна још пре три године, али су комбинација наредби „одозго“ и претњи од стране оних који су умешани, „убили“ причу пре него што је икада отишла у етар.

Ово, наиме, показује видео-снимак који је процурео у јавност. У видео-клипу који је у уторак објавила конзервативна група „Пројекат Веритас“, водитељка „Еј-Би-Сија“ Ејми Робах ухваћена је како разговара са колегама у информативној редакцији и открива да ју је контактирала Вирџинија Робертс са тврдњама да ју је Епстајн користио као сексуалну робињу и подводио је својим моћним пријатељима, укључујући британског принца Ендрјуа.

„Имала сам интервју са Вирџинијом Робертс ... не бисмо га пустили у етар“, каже Робахова пред камером. „Пре свега, речено ми је ’ко‘ је Џефри Епстајн. Онда је Палата сазнала да имамо њене наводе о принцу Ендрјуу и претила нам је на милион различитих начина.“

„Све ми је рекла. Имала је слике, имала је све. Било је невероватно шта смо имали. Имали смо Клинтона, имали смо све.“

Бивши председник Бил Клинтон био је међу онима који су више пута путовали Епстајновим приватним авионом, названим „Лолита експрес“. Робахова тврди да се поред Клинтона и принца Ендрјуа у сведочењу Робертсове помиње и адвокат Алан Дершовиц.

Робахова је, каже, три године покушавала да убеди шефове да емитују њену причу, али „безуспешно“.

„А сада то све излази на видело и изгледа као да су то нова открића, а ја сам то све имала. Оно што смо имали било је нестварно.“

Епстајн је у августу пронађен мртав у ћелији у њујоршком затвору Метрополитан, где је чекао суђење поводом савезних оптужби за трговину људима ради сексуалне експлоатације. Његова смрт окарактерисана је као самоубиство, а главни градски патолог утврдио је да се сексуални преступник обесио о свој кревет у ћелији.

© AP PhotoЏефри Епстајн
„Имали смо Клинтона, имали смо све“ — изнервирана водитељка разоткрила заташкавање афере „Епстајн”  - Sputnik Србија
Џефри Епстајн

Извештаји да је Епстајн два дана раније скинут са присмотре како се не би убио, као и да су га стражари оставили без надзора дуже него што је то уобичајено, подстакли су гласине о томе да нешто није у реду. Епстајнове везе са високим политичким и пословним личностима навеле су многе да нагађају да је убијен.

Када је бивши главни медицински инспектор у Њујорку, др Мајкл Баден прошлог месеца тврдио да Епстајнове ране више одговарају „дављењу“ него самоубиству, мистерија је поново оживела, а интернет је преплављен мимовима и коментарима „Епстајн се није убио“.

Робахова је рекла да је „100 посто“ уверена да је Епстајн убијен.

„Да ли мислим да је убијен? Сто посто, да. Цео живот је уцењивао људе ... У тим авионима било је пуно људи, много људи који су посетили то острво, много моћних људи који су ушли у тај стан.“

Када је Епстајн умро и случај против њега је умро, јер је финансијер био једини оптужени. Група људи која је оптужила Епстајна позвала је тужиоце да случај држе отвореним, тврдећи да би његови сарадници, укључујући његову девојку и наводног партнера у трговини људима Гислејн Максвел, такође могли бити кривци.

Неколико сати након што је прича „Пројекта Веритас“ објављена, Еј-Би-Си њуз“ је одбранио своју одлуку да не емитује интервју Робахове са Робертсовом, тврдећи да прича није испунила „стандарде за емитовање“. Сама Робахова је рекла да је на овом снимку ухваћена у „приватном тренутку фрустрације“, а да је њеној причи недостајало „довољно поткрепљујућих доказа“, упркос томе што је пред камером рекла да има „све“.

Иако је „Еј-Би-Си“ навео новинарске стандарде за задржавање ове приче, ова мрежа је и раније емитовала приче без доказа. Прошле године се „Еј-Би-Си“ разишао са истраживачким новинаром Брајаном Росом након лажног извештаја да је председник Доналд Трамп наредио бившем саветнику за националну безбедност Мајклу Флину да успостави контакт с Русијом уочи избора 2016. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала