Кинези већ почели да развијају 6Г мрежу

© AP Photo / Mark Schiefelbein5Г мрежа
5Г мрежа - Sputnik Србија
Пратите нас
Док је још неизвесно када ће 5Г мрежа бити доступна широм света, Пекинг је већ најавио планове за развој 6Г технологије у нади да ће учврстити своју надмоћ у бежичним везама у свету.

Министарство науке и технологије Кине формирало је два тима за развој 6Г мреже. Прва група повезује неколико владиних агенција, док друга обједињује више од 30 стручњака са разних универзитета, истраживачких центара и корпорација.

Говорећи на првом састанку поводом развоја 6Г мреже, потпредседник Владе Кине Ванг Си приметио је да тренутно глобално знање остаје у „истраживачкој фази“, те да тачан пут до 6Г мреже још није јасан, пренели су синоћ светски медији.

Међутим, Пекинг је одлучан у победи у трци за доминацијом у бежичној технологији и планира да представи детаљан план развоја 6Г мреже.

Кинеске компаније биле су у интензивној конкуренцији са својим америчким и јужнокорејским ривалима приликом развијања 5Г мреже, која ће омогућити бржи интернет и напредније паметне телефоне. Прошле седмице чак три оператера, која имају подршку државе, почела су да нуде кинеским потрошачима „супербрзе“ 5Г услуге, преноси портал „Кликс“.

Рен Џенгфеи, директор „Хуавеја“, један од лидера у 5Г револуцији, потврдио је да компанија већ одавно ради на развоју 6Г мреже, али да ће та технологија стићи тек за десет година.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала