Комшић: Останак БиХ ван НАТО-а опаснији од повратка џихадиста

Пратите нас
Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић изјавио је да сматра да је останак БиХ ван НАТО-а пуно опаснији него повратак бораца такозване Исламске државе, како је недавно изјавио француски председник Емануел Макрон.

Макрон је, говорећи, између осталог, и о Босни и Херцеговини, у опсежном интервјуу за лондонски „Економист“ рекао да је БиХ „темпирана бомба која куца тик уз Хрватску“, јер се суочава са проблемом џихадиста повратника, преноси Танјуг писање „Кликса“.

„Наша земља није искусила никакве проблеме са малобројним особама које су се вратиле након одласка у Сирију. Велике земље попут Француске имају своје проблеме са разним врстама екстремистичких идеологија и група. Пуно већа опасност за Босну и Херцеговину јесте оставити земљу ван евроатлантских интеграција и НАТО-а“, рекао је Комшић за лондонски „Фајненшел тајмс“.

„Кликс“ подсећа да је Макрона критиковала и нова председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, рекавши како је јако важно да земље Западног Балкана наставе свој пут ка ЕУ и да не изгубе наду да ће једног дана бити пуноправне чланице.

Фон дер Лајенова је казала да је интеграција земаља Западног Балкана — БиХ, Србије, Црне Горе, Северне Македоније и Албаније, од стратешког интереса за ЕУ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала