Објављен снимак масовног хапшења америчких маринаца /видео/

© Фото : Јутјуб/The San Diego Union-TribuneХапшење америчких маринаца
Хапшење америчких маринаца - Sputnik Србија
Пратите нас
На новим снимцима америчког Уреда за комуникације забележено је хапшење 15 маринаца од почетка ове године након истраге кријумчарења људи на граници између САД и Мексика. Маринце су ухапсили агенти морнаричке криминалистичке службе.

Дана 25. јула, близу 800 америчких маринаца окупило се у бази „Сан Матео“ маринског корпуса Пендлтон у округу Сан Дијего, у Калифорнији, на церемонији уручивања признања.

Иако је изабрана група маринаца можда мислила да ће добити награду или похвале, мајор Метју А. Дорси показао је на чланове службе и рекао: „Ухапсите ове маринце“, наводи „Сан Дијего јунион трибјун“.

Ово масовно хапшење уследило је три недеље након што су разводници Дејвид Хавијер Салазар Квинтеро и Бајрон Дарнел Лоу, ухапшени под оптужбом да су илегално превозили имигранте преко америчко-мексичке границе „ради финансијске добити“.

„Знамо за оптужбе с којима се суочавају и настављамо да у потпуности сарађујемо у истражним органима у вези с тим питањем“, рекао је након хапшења портпарол маринског корпуса, први потпоручник Камерон Единбург.

Та сарадња је на крају довела до хапшења које је извело око 40 агената НЦИС-а, наводи се у саопштењу маринског корпуса.

„Команда је желела да пошаље поруку како би се учинило да се овакво понашање не толерише“.

Док је 13 маринаца оптужено за заверу и кријумчарење људи, а још осам војника је испитано — али није оптужено — у вези са сумњама на трговину наркотицима, адвокати који су заступали оптужене тврдили су да је јавно хапшење незаконито.

„Поступци владе у овом хапшењу формације батаљона и њихови коментари након хапшења су у потпуности неприхватљиви и непримерени“, изјавила је адвокатица Бетани Пејтон О’Брајан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала