Одржан још један протест „1 од 5 милиона“ /видео/

Пратите нас
Протест „1 од 5 милиона“ одржан је вечерас у Београду, а учесници су се током шетње на кратко задржали испред Председништва и зграде РТС-а, где су три студенткиње прочитале 11 питања за председника Србије Александра Вучића.

Скуп је почео испред Филозофског факултета, где се обратио један од организатора Миодраг Симовић, који је најпре Београђанима „честитао“ поскупљење инфостана и претплате, те указао да је данас специфичан дан, јер се обележава 30 година од рушења Берлинског зида, симбола изолованости, додајући да је погрешно рећи да је тај зид срушен, пре је, каже, пресељен код нас.

„Сада ми треба да га срушимо, да коначно можемо слободно да живимо“, казао је Симовић.

Научни сарадник на Београдском универзитету Владан Чокић рекао је да се „Мрежа академске честитости“ суочава са нарушавањем академских вредности на Универзитету. Он је додао да научна заједница, која броји 20.000 чланова, нема национални програм и да је последњи расписан 2015. године, због чега је, каже, Србија и пала на „Шангајској листи“, пренео је Танјуг.

Учесници су шетњу наставили преко Теразија до зграде Председништва, где су се кратко задржали, узвикујући увредљиве пароле на рачун председника Србије, а затим прошли Улицом Кнеза Милоша до зграде РТС-а, где су три студенткиње — Валентина и Николина Рековић и Теа Вукадин поставиле 11 питања председнику Србије. Та питања, као и налепница „Бојкот“, залепљена су на врата РТС-а.

У току шетње организатори су делили папириће учесницима, на којима су могли да напишу своја питања за председника Србије, која ће му оставити испред Председништва.

Скуп је завршен испред Ректората, где је студент Момо Ковачевић рекао да је то једина институција која је, захваљујући њиховој блокади, „напредном систему“ рекла — не.

Додао је да се „студенти спремају за 22. новембар“, када се очекује да Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду саопшти коначну одлуку о докторату министра финансија, и нагласио је да „шта год да се деси — неће им проћи“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала