Вучић: Наоружавамо се да рата не буде

© Sputnik / Александар МилачићСрпска војска
Српска војска - Sputnik Србија
Пратите нас
Неће бити никаквих санкција Србији, изјавио је председник Александар Вучић поводом навода о могућим санкцијама САД због куповине руског наоружања.

„Неће бити никаквих санкција“, рекао је Вучић за Прву ТВ и додао да евентуалне америчке санкције не би погодиле земљу и грађане.

„Нису то санкције које могу да погоде вас, ваљда неки људи желе да увек буде ’што горе, то боље‘. То су санкције које би можда погодиле мене или би можда погодиле неку фирму или би можда погодиле неког функционера. То не би погађало народ“, рекао је Вучић у директном укључењу на ТВ Прва.

Објаснио је да је данас потпуно другачији тип односа и могућих санкција.

„Верујем да то није реално и да се тако нешто неће догодити, ми ћемо да водимо рачуна о својој објективној снази. Ми нисмо Турска, немамо ту врсту моћи и снаге, ја сам тога сасвим свестан. Да ли вас вређа и да ли вас боли то што вам други одређује докле можете, шта можете, шта не можете, шта да радите? Можете да уђете у своје ципеле, ја не могу у ципеле 42 и 43“, навео је Вучић.

Нагласио је да Србија мора да се понаша рационално и реално, и поручио да људи уопште не треба да брину о санкцијама, него треба да размишљају о нашем економском развоју.

Поручио је и да када се наоружавамо, не наоружавамо се за рат, већ се наоружавамо за то да рата не буде.

„Наоружавамо се да бисмо показали свима да смо тврд орах и да одвратимо сваког потенцијалног агресора од наше земље“, рекао је он.

Осврнуо се и на примедбе политичких противника у земљи — када се, каже, не наоружавамо, онда кажу да имамо слабу војску, а када се наоружавамо — питају што се наоружавамо.

„Шта год да урадите, ништа не ваља“, закључио је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала