Опозиција у Боливији заузела државни радио и телевизију /видео/

© REUTERS / David MercadoСукоби на улицама Боливије
Сукоби на улицама Боливије - Sputnik Србија
Пратите нас
Присталице опозиције у Боливији су преузеле контролу над државним радиом „Патриа Нуева“ (RPN) и националном телевизијом „Боливија ТВ“ (BTV), прекинувши праћење протеста у земљи, саопштио је Спутњику директор телевизије Иван Малдонадо.

„Демонстранти који су опколили наше студије, држали су нас око два сата и претили уништењем опреме, ако не прекинемо да радимо наш посао“, изјавио је Малдонадо.

Директор „Патриа Нуева“ морао је да напусти зграду, одакле емитују програм обе државне телевизије.

Председник Боливије Ево Моралес је раније изјавио да постоји претња државног удара у земљи, осудио нападе на твитеру и изразио мишљење да се демонстранти понашају као „диктаторски режими“.

Протести у Боливији су почели 20. октобра. Наводно, у три велика града – Санта Круз, Сукре и Кочабамбе придружила им се и полиција.

Руководство полиције тврди да нема бунта у својим редовима, док је власт обећала да неће изводити војску на улице.

Повод за демонстрације су били резултати бројања гласова на председничким изборима. Према подацима изборне комисије, победу је у првом кругу однео Моралес, док његов главни конкурент Карлос Меса није признао резултате гласања. Моралес сматра да иза масовних протеста стоји десница, која је незадовољна његовим реизбором.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала