Руска војна полиција наставља патроле у Сирији

© AP Photo / Baderkhan AhmadТурски и руски војници током патроле у Сирији
Турски и руски војници током патроле у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Војна полиција Русије наставља да патролира сиријско-турском границом на две руте у сиријској провинцији Алеп, саопштио је на брифингу руководилац руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији генерал-мајор Јуриј Боренков.

„10. новембра настављено је патролирање руских јединица војне полиције дуж рута Аџами-Авшарија и Аџами-Мамбиџ, у провинцији Алеп“, рекао је Боренков.

Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, председници Русије и Турске, 22. октобра су потписали меморандум о разумевању у десет тачака. У њему се, између осталог, говори да се од 12 часова 23. октобра 2019. године на сиријску страну сиријско-турске границе изван зоне турске операције „Извор мира“ уводе јединице руске војне полиције и сиријске пограничне службе, како би помогле при повлачењу курдских јединица и њиховог наоружања на 30 километара од сиријско-турске границе. Након тога почела је заједничка руско-турско патрола у дубини од 10 километара од границе према западу и истоку од области у којој се изводи операција „Извор мира“, осим града Камишлија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала