Мексико одобрио Моралесу политички азил

© AP Photo / Enzo De LucaПредседник Боливије Ево Моралес
Председник Боливије Ево Моралес - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Мексика Марсело Ебрард открио је у понедељак да је Мексико бившем боливијском председнику Еву Моралесу одобрио политички азил након његове оставке у недељу.

Мексички министар позвао је боливијску владу да омогући Моралесу безбедан пролазак и да његов „лични интегритет не буде угрожен“.

Ебрард је рекао да је Мексико на захтев бившег председника Боливије одобрио политички азил.

„Управо сам примио позив председника Моралеса. Он је одговорио на наш предлог и затражио усмени и формални политички азил од наше земље“, саопштио је Ебрард новинарима.

Он је додао да је Министарство спољних послова донело одлуку да пружи политички азил Моралесу из хуманитарних разлога, узимајући у обзир ванредну ситуацију у Боливији где су му угрожени живот и интегритет.

Министар је раније изјавио да је Мексико спреман да пружи азил Моралесу на територији мексичке амбасаде у Ла Пазу, где се већ налази 20 званичника и посланика.

Ево Моралес, први домородац — председник Боливије, поднео је оставку у недељу, након што га је на то позвала војска после више недеља протеста због спорних избора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала