Русија ће сарађивати и са новом власти у Боливији

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаМосква
Москва - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је спремна да настави дијалог са законитом власти Боливије, укључујући и нови састав парламента када он буде изабран, изјавио је председник комитета Савета Федерације за међународне послове Константин Косачов.

„Можемо само пожелети пријатељском боливијском народу да што пре изађе из кризне ситуације, одржи изборе и врати се нормалном животу. Ми смо спремни да наставимо дијалог са легитимном влашћу земље, укључујући и нови састав парламента када он буде изабран“, написао је Косачов на Фејсбуку.

Руски сенатор је нагласио да је прекид насиља, на који је позвао лидере Моралес, био кључан циљ његовог одласка.

„Зато је сада ’лопта‘ на другој страни и од ње ће зависити да ли ће се ово што се десило моћи окарактерисати као државни удар (како су га већ назвали на Куби и Венецуели) или ће се ситуација вратити у уставни оквир“, додао је он.

Руском сенатору још није јасно како ће изгледати нови избори.

„Важну улогу ће играти и став међународних структура и спољни играчи. Одлично знамо да су се све левичарске владе у том региону налазиле под сталним притиском због њихове отворене антиамеричке позиције. Због тога се ситуација у Боливији не може назвати неутралном“, закључио је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала