Русија би могла да помогне у преговорима између Србије и Косова

© Sputnik / Anton DenisovПрокурор Республики Крым Наталья Поклонская во время второго этапа XV съезда партии "Единая Россия" в Москве
Прокурор Республики Крым Наталья Поклонская во время второго этапа XV съезда партии Единая Россия в Москве - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија се последњих година етаблирала као једина платформа за успешне преговоре и зато би могла да помогне у преговарачком процесу између Србије и самопроглашеног Косова уколико стране у преговорима то желе, оцењује заменик председника Комитета за међународне односе Државне думе Руске Федерације Наталија Поклонска.

„С обзиром на оно што се дешавало последњих година, Русија се етаблирала као једина платформа за успешне преговоре. Уз посредништво (председника Русије) Владимира Путина, светски актери чији се ставови дијаметрално разликују, постизали су сагласност по најбезизлазнијим питањима. Ја наравно нисам службеник Министарства спољних послова, али мислим да када стране буду желеле да се то питање реши мирно и договором, Русија ће им као и увек с радошћу помоћи“, рекла је Поклонска.

Раније је члан Комитета Државне думе Јелена Пањина изјавила да учешће Русије у преговорима између Србије и самопроглашеног Косова може да покрене процес са мртве тачке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала