Болсонаро: Нисам умешан у напад на амбасаду Венецуеле

© Eraldo PeresЖаир Болсонаро
Жаир Болсонаро - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Бразила Жаир Болсонаро изјавио је да није ништа знао о упаду опозиционара на територију амбасаде Венецуеле, као и да није иницијатор инцидента.

„Председник Републике ништа није знао о упаду присталица Хуана Гваида у амбасаду Венецуеле, и, штавише, није његов иницијатор. Служба за безбедност улаже напоре како би се ситуација нормализовала мирним путем“, наводи се у саопштењу канцеларије Болсонара.

Раније је венецуелански отправник послова у Бразилу Фреди Мерегот потврдио да је амбасада „нападнута“. Он је апеловао на власти Бразила да пруже неопходну заштиту дипломатској мисији, у складу са међународним правом и Бечком конвенцијом.

Парламентарци из бразилске Радничке партије оптужили су за организацију напада Болсонара.

Бразилски лист „Фола де Сан Пауло“ преноси да су у амбасаду упале присталице Хуана Гваида, који се нелегално прогласио за председника Венецуеле. Према информацијама листа „Метро журнал“ — у нападу учествује око 20 људи.

Раније је извор из бразилског Министарства спољних послова саопштио да је у амбасаду Венецуеле стигао бразилски дипломата како би регулисао конфликт.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала