Израелске ваздушне снаге гађале циљеве Исламског џихада у Гази

© AP Photo / Hatem MoussaДим у Појасу Газе од напада израелске авијације
Дим у Појасу Газе од напада израелске авијације  - Sputnik Србија
Пратите нас
Израелске ваздушне снаге гађале су данас циљеве Исламског џихада у Гази, чиме се број погинулих Палестинаца попео на 23, укључујући и седмогодишњег дечака и двојицу тинејџера.

Израелска војска је саопштила да је више од 250 ракета испаљено на израелска подручја, од када су сукоби букнули после израелског ваздушног удара у коме је убијен високи командант Исламског џихада, пренео је АП.

Најновији сукоби зауставили су живот у већем делу Израела — школе су затворене у израелским подручјима у близини границе са Газом и настављена су ограничавања јавних окупљања.

У Гази су школе и јавне установе затворене већ други дан, а на улицама је мало аутомобила, док људи углавном бораве у затвореним просторима.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је на посебном састанку Владе да Израел нема интерес да прошири сукобе, али је упозорио Исламски џихад, ког подржава Иран, да ће Израел наставити са својим акцијама, све док не прекину са испаљивањем ракета.

„Они знају да ћемо наставити да их нападамо без милости. Они имају један избор: или да зауставе ове нападе или да прихвате све више и више напада“, рекао је Нетанијаху, а преноси Танјуг.

Палестински званичници су потврдили да је у израелским ваздушним нападима настрадало најмање 13 екстремиста и пет цивила, међу којима два тинејџера, стара 17 и 16 година, као и седмогодишњи дечак, док је идентитет осталих настрадалих непознат.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала