Захарова: Почела је трка за Африку

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Светска заједница је усмерила огромну пажњу на Африку и појављује се потпуно нова конкуренција у борби за тај континент, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Променио се значај Африке у животу наше планете. Усмерена је огромна пажња на тај континент. Према низу показатеља, у току је права светска борба за афрички континент“, оценила је Захарова током међународне конференције „Радио у глобалној конкуренцији“.

Уколико се раније водила борба за ресурсе афричких земаља, данас је то борба за пажњу тих држава, истакла је она.

„Ради се о укључивању низа региона, држава, организација и удружења у орбиту сопствених интереса“, појаснила је портпаролка Министарства спољних послова Русије.

Истовремено, чињеница да је дан-данас за 80 одсто становника Африке радио једини начин за добијање информација у потпуности мења поглед на значај одређених медија на том простору, истакла је Захарова.

Она је закључила да је самит у Сочију показао посебан значај афричког континента.

У Сочију је 23. и 24. октобра одржан економски форум Русија-Африка. Током догађаја закључени су уговори вредни више од 800 милијарди рубаља.

Према речима заменика министра пољопривреде Сергеја Левина, Русија ће у наредним годинама удвостручити испоруке прехрамбених производа у афричке земље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала