Америка оптужила Русију: Користите конфликт у Либији зарад личних интереса

© REUTERS / Esam Omran Al-FetoriТенк
Тенк - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Стејт департмент оптужио је Русију да покушава да конфликт у Либији искористи зарад реализације личних интереса, саопштено је из спољнополитичког ресора САД поводом покретања преговора између Америке и Либије у Вашингтону.

„Делегација САД подржава суверенитет и територијални интегритет Либије у светлу покушаја Русије да искористи тај конфликт против воље либијског народа“, прецизира се у саопштењу.

Нешто раније је амерички „Њујорк тајмс“ објавио чланак у којем се наводи да је Русија у Либију, наводно, пребацила око 200 плаћеника.

Реакција Русије

Убрзо након тих навода реаговала је и руска страна, а заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков изјавио је да су те информације измишљене, да се Русија залаже за дијалог свих зараћених страна и за решавање конфликта мирним путем.

И заменик председника Комитета Савета Федерације Русије за међународне послове Владимир Џабаров изјавио је да су сви покушаји да се Русија оптужи за искоришћавање конфликта у Либији зарад реализације сопствених интереса неосновани.

Џабаров је и присуство руских војника на територији те земље такође оценио као неосновано.

„Боље нека се присете ко је закувао проблем у Либији и довео до убиства Муамера Гадафија након чега се Либија и урушила“, додао је Џабаров.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала