Вучић: Озбиљни притисци на нашу војску, не смем о томе да говорим

© Tanjug / Зоран ЖестићПредседник Србије Александар Вучић на приказу способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда "Слобода 2019" на Војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници.
Председник Србије Александар Вучић на приказу способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда Слобода 2019 на Војном аеродрому Пуковник-пилот Миленко Павловић у Батајници. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је данас да постоје озбиљни притисци на српску војску и наменску индустрију, јер многи тешко подносе војну неутралност Србије и то што земља самостално доноси одлуке.

На питање новинара да ли је недавно хапшење због изношења техничке документације из фабрике „Први партизан“ само један вид нарушавања и „изгуравања“ српске одбрамбене индустрије из послова, Вучић је одговорио:

„То је једна од ствари“.

Председник Србије је рекао да постоје озбиљни притисци на српску војску и наменску индустрију, као и да је та тема много „тежа“ од онога како данас изгледа, и да је мање у вези са случајем на којем је „неко мислио да Бог зна шта изгради“.

„Имамо других проблема, јер војну неутралност Србије и самосталност у доношењу одлука многи други не могу лако да поднесу, и зато ће наставити са тим“, рекао је Вучић.

Он је навео да је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг конкретан када каже да је Србија војно неутрална и да може сама да одлучује, али да постоје друге врсте притисака, о којима, каже, сада не сме јавно да говори.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала