Одржан још један протест „1 од 5 милиона“

Пратите нас
У Београду је вечерас одржан још један протест „1 од 5 милиона“, који је после окупљања учесника на платоу код Филозофског факултета и шетње преко Теразија, улицама Краља Милана, Кнеза Милоша и Немањином, завршен испред Палате правде у Савској, преноси Танјуг.

Тамо се окупљенима телефоном обратио Александар Обрадовић, бивши радник фабрике „Крушик“, који се налази у кућном притвору јер се терети за одавање државне тајне.

Срђан Марковић, један од организатора протеста, поручио је демонстрантима да се они већ 11 месеци заједно на улицама боре „против насиља, лажи, за истину и промену система“, а за за њихову будућност и за нове генерације.

„Пред нама су нове победе, нове битке, за ослобађање институција“, навео је Марковић и позвао окупљене у шетњу ка Палати правде.

Испред Палате правде учесницима протеста се телефоном обратио Александар Обрадовић, који је рекао да Србији има много „тапшача“, много пасивних грађана и много незаинтересованих за оно што се дешава у друштву, али и да постоје они храбри и достојанствени који су спремни да се боре и који не желе да живе у оваквом систему.

Организатори протеста „1 од 5 милиона“ почели су вечерас акцију потписивања петиције за пуштање на слободу Александра Обрадовића, ком се на терет ставља одавање државне тајне, а ког опозиција назива узбуњивачем.

Демонстранти су, такође, упутили подршку певачу Ђорђу Балашевићу, који је недавно доживео инфаркт.

Током шетње пуштане су Балашевићеве песме „Панонски морнар“ и „Само да рата не буде“.

Међу учесницима протеста примећени је и председник странке Слободе и правде Драган Ђилас и лидер „Двери“ Бошко Обрадовић.

Учесници протеста носили су транспаренте „Да млади зараде пензије у Србији“, „Вратити отете пензије“, „100 пензионера за једног таксисту“...

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала