Последње упозорење полиције Хонгконга: Пуцаћемо! /видео/

© ADNAN ABIDIДемонстрације у Хонгконгу
Демонстрације у Хонгконгу - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција Хонгконга би могла употребити бојеву муницију против демонстраната, јавља телевизија РTНK, позивајући се на полицију.

Представник полиције Луис Лау је снимио обраћање у којем је изјавио да су демонстранти бацали на полицију Молотовљеве коктеле, гађали их стрелама, па чак и покушавали да их прегазе. Он је обећао да ће, ако се насиље над полицијом не прекине, полиција моћи да употреби минималну силу против демонстраната, укључујући и бојеву муницију.

Лау је рекао да су непознате особе покушале да згазе групу полицајаца. Један од њих је морао да пуца, након чега се возило окренуло и отишло.

Раније су радикално расположени антивладини демонстранти у Хонгконгу запалили мост који повезује студентски град Техничког факултета са станицом метроа. Том приликом су се чуле многобројне експлозије. Полиција је употребила сузавац, како би растерала учеснике нереда, а том приликом је један полицајац био погођен стрелом.

Демонстранти су одбијали да се повуку, иако су камиони са воденим топовима, у покушају да се приближе демонстрантима, прелазили преко цигли које су они поставили.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала