Реми Србије и Украјине

© AP Photo / Darko VojinovicВиталиј Миколенко и Немања Радоњић у дуелу на утакмици између Србије и Украјине
Виталиј Миколенко и Немања Радоњић у дуелу на утакмици између Србије и Украјине - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије ремизирала је данас против Украјине 2:2 (1:1) у последњој утакмици Б групе квалификација за ЕУРО 2020.

Мало је недостајало да изабраници Љубише Тумбаковића нанесу први пораз Украјинцима, али, ипак, нису успели.

Србија је пред неколико хиљада навијача на стадиону „Рајко Митић“ дошла у вођство голом Душана Тадића у 9. минуту из пенала, изједначио је Роман Јаремчук у 32, нову предност донео је Александар Митровић у 56. минуту, својим 34. поготком у репрезентацији, да би у 90+3. минуту, буквално у последњем нападу, изједначио „резервиста“ Ертем Беседин.

Истовремено, Португалија је победила у Луксембургу 2:0, головима Бруна Фернандеша у 39. и Кристијана Роналда у 86. минуту.

На крају Украјина са 19 и Португалија са 17 бодова иду на финални турнир а Србији са 16 бодова следи бараж Лиге нација, у марту наредне године, прво против Норвешке у гостима.

Навијачи Србије одржали су данас лекцију из пристојности присталицама Украјине и достојанствено поздравили химну те земље уочи утакмице фудбалских репрезентација две земље у Београду.

Украјинци су пре неколико месеци у Лавову извиждали химну Србије, уз бројне увреде, али „реванша“ није било.

На овај начин је око 2.000 навијача Србије на стадиону „Рајко Митић“ показало да има високу свест и да не желе да ризикују казну УЕФА, јер се Фудбалски савез Србије налази под условном казном.

Како да фудбалска репрезентација Србије стигне до шампионата Европе? По свему судећи, пред нашим фудбалерима су два пута, од којих је један знатно реалнији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала