Бугарски политичар: Трамп треба да изгради кулу и глуми у бугарском филму

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска нуклеарна електрана "Белене"
Бугарска нуклеарна електрана Белене - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши министар спољних послова Бугарске Соломон Паси поново се дотакао теме шта би се могло постићи у односима са Сједињеним Америчким Државама (САД) и шта премијер Бојко Борисов треба да пита америчког председника Доналда Трампа током посете Белој кући.

Паси је за телевизију БТВ изјавио да би Бугарска могла да понуди Сједињеним Америчким Државама да купе нуклеарну електрану „Белене“ и у близини изграде ваздухопловну војну базу.

„На острво се може сместити америчка база за противваздушну одбрану и на тај начин испунити сан Бугарске: да нам поклоне Ф-16 или Ф-35... Ако купе острво Белене заједно са нуклеарном електраном ’Белене‘, то значи да ће бити могуће најавити велика истраживања у области нуклеарне енергије која би донела Нобелове награде“, објаснио је Паси.

Особље Атлантског савета Бугарске, који сада води Паси, такође су предложили да од Трампа затраже да изгради Трампову кулу у тој земљи.

„То би се могло учинити у Малом Трнову, у Смољану, у Видину. Не кажем да треба (нужно да се изгради) у близини Витоше (планине на југу Софије). То би била сјајна реклама за Бугарску“, рекао је дипломата након што је водитељка изјавила да би таква идеја дефинитивно изазвала протесте у земљи.

Амерички војни авион Ф-16 Вајпер - Sputnik Србија
Бугарска постала Трампов „штребер“ — купује још осам авиона Ф-16

Бивши министар сматра и да би у Бугарској могли да се изграде терени за голф.

„О томе би такође могао да се пита зато што је он нестандардни председник. Он није као Обама. То не би било могуће тражити од Обаме“, наставио је Паси.

Будући да је амерички председник познат и по улогама у филмовима, могло би му се понудити да глуми у бугарском филму.

„Могао би да буде позван да дође и игра у (студију) ’Бојана филма‘, чији је филм кандидат за Оскара. Дакле, од Трампа можемо тражити Нобелове награде, Оскаре и све што нам падне на памет. Сада је најбољи тренутак за то“, оценио је Паси.

Он је такође рекао да би ишао и на Месец када би му то понудили.

Паси је раније већ изјављивао да би од америчког председника требало тражити да би у наредној мисији на Месец требало укључити и Бугарина.

Премијер Бугарске Бојко Борисов састаће се са америчким председником Доналдом Трампом 25. новембра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала