Припреман атентат на привремену председницу Боливије

© AP Photo / Juan KaritaОпозициона сенаторка Жанин Ањес у Боливији
Опозициона сенаторка Жанин Ањес у Боливији - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство полиције Боливије је саопштило да је припреман атентат на привремену председницу земље Жанин Ањез.

„Откривена је криминална група која је планирала напад на Ањезову“, саопштио је министар Артуро Муриљо током прес-конференције који није желео да открије детаље случаја због државне безбедности, пише „Корео дел Сур“.

Муриљо је изјавио и да Министарство не препоручује вршиоцу дужности председника Жањин Ањез да путује у Тринидад на празничне свечаности.
Председник Русије Владимир Путин на конференцији за медије након самита БРИКС-а - Sputnik Србија
Путин: Боливија је на прагу хаоса

Агенција АП је јавила да су становници неколико боливијских градова пријавили несташицу хране и бензина због протеста присталица бившег председника Ева Моралеса.

Подсетимо, најмање 23 особе су погинуле у протестима који су избили након председничких избора одржаних 20. октобра на којима је Ево Моралес убедљиво победио, али његов главни ривал, Карлос Меса није признао резултате гласања.

Оружане снаге Боливије позвале су Моралеса да напусти ту функцију како би се обезбедила стабилност у земљи, након чега је он најавио оставку. Највише руководство земље такође је поднело оставку, а власт је преузела опозициона потпредседница Сената Жањин Ањес. Моралес је напустио земљу и отишао у Мексико, где је добио азил.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала