Две особе погинуле у нападу Израела на Сирију

© AP Photo / SANA Зграда оштећена у ваздушном нападу Израела на Сирију
Зграда оштећена у ваздушном нападу Израела на Сирију - Sputnik Србија
Пратите нас
Две особе су погинуле, а неколико је рањено у нападу Израела на војне објекте у Сирији, јавила је агенција САНА позивајући се на изворе.
„Погинули су мушкарац и жена, а многи људи су рањени због агресије на градић Беит Сабер у Сасу југозападно од Дамаска“, рекао је агенцији извор у локалној болници.

У саопштењу се прецизира да су се погинули налазили у кући која је претрпела један од удара, а сви рањени су хоспитализовани. У другом предграђу Дамаска у нападу је повређена девојка, додаје агенција.

Тел Авив је у уторак саопштио да је пресрео четири ракете испаљене са територије Сирије. У ноћи на среду у Дамаску су одјекнуле експлозије. Израел је изјавио да је извео напад на десетине циљева, од којих половина припада иранским снагама.

Амерички државни секретар Мајк Помпео - Sputnik Србија
Помпео „објаснио“ зашто су САД признале Голанску висораван, али не и Крим

Односи Сирије и Израела

Између Сирије и Израела не постоје дипломатски односи. Од стварања обе државе, они се налазе у рату. Конкретно, две земље имају дугогодишњи територијални сукоб око статуса Голанске висоравни.

Израелска војска је више пута нападала циљеве у Сирији, објашњавајући своја дејства тежњом да спречи да савремено оружје не падне у руке непријатеља. Пре свега, ради се о либанском покрету „Хезболах“ који се бори у овом региону на страни Башара ел Асада и који је под контролом Техерана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала