„Фолксваген“ долази у Хрватску? Загреб припремио понуду „која се не одбија“

CC0 / Pixabay / Фолксваген
Фолксваген - Sputnik Србија
Пратите нас
Хрватска Влада у среду отвара разговоре са немачком канцеларком Ангелом Меркел о доласку „Фолксвагена“ у Хрватску.

Иако је пре три недеље шеф производње „Фолксвагена“ Андреас Тостман изјавио за Ројтерс да не траже алтернативну локацију за своју нову фабрику вредну милијарду и по евра, хрватски министар привреде Дарко Хорват тврди да је хрватска Влада припремила понуду немачком инвеститору и да је одлучна у томе да се то улагање реализује у Хрватској.

Хорват наводи да је Влада претходно добила и обрадила све захтеве менаџмента „Фолксвагена“. Пронашла је и три потенцијалне локације за фабрику.

„Разговараћемо са госпођом Меркел о томе да ’Фолксваген‘ реализује своју инвестицију у Хрватској, а Влада је саставила понуду за ’Фолксваген‘ и пронашла три локације на којима постоји спремни милион квадрата земљишта и сви други услови, а тражено је 40 параметара, да се та инвестиција оствари“, рекао је Хорват.

Додао је да су три локације за фабрику: Вараждин, Иванић Град и Дуго Село. Ни у једном другом делу Хрватске нису пронашли толико слободног земљишта спремног за инвестицију у комбинацији са другим условима попут људских и образовних капацитета и планова развоја за наредних 20 година.

„Желимо Хрватску брендирати као дестинацију изврсности — или ћемо сами створити такве прилике или ћемо остати на продаји сунца и чистог мора, или пак здраве хране, иако смо свесни да добар део хране заправо увозимо“, каже Хорват, а преноси „Вечерњи лист“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала