Немачки посланик: Америка треба да повуче нуклеарно оружје из Немачке

© AP Photo / Michael ProbstАмеричка војска у Немачкој
Америчка војска у Немачкој - Sputnik Србија
Пратите нас
САД би требало да повуку нуклеарно оружје са територије Немачке, рекао је председник фракције Леве партије у Бундестагу Дитмар Барч.
„Ми смо против тога да америчко нуклеарно оружје остане на немачкој територији. Питање америчких војних база такође је критично. Већина становника Немачке се слаже са тим приступом и ставом“, истакао је Барч.

Недавно су посланици Левице Немачке позвали Владу да повуче америчке трупе из земље, јер њихово присуство повећава тензије у односима са Русијом.

„Америчке трупе се у колонама пребацују из једне америчке базе у другу, приближавајући се западној граници Русије“, наводи се у документу, у који је имала увид телевизија РТ.

Америчка војска у Немачкој - Sputnik Србија
Зашто Немачка моли Америку да не пребацује војну силу на границу са Русијом

Посланици сматрају да таква премештања крше дух „Споразума 2+4“, или, како га још називају, „О коначном регулисању у погледу Немачке“. Споразум је закључен 1990. године између Источне и Западне Немачке, као и између СССР-а, Велике Британије, Француске и САД. Отуда и формула „2+4“.

У Споразуму постоји одредба према којој се стране трупе и нуклеарно оружје неће размештати на територији бивше Источне Немачке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала