Путин: Зеленски је симпатичан

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин рекао је да се не познаје са украјинским председником Владимиром Зеленским, али да му се чини као симпатичан и искрен човек.

„У каквим сам односима са Зеленским? Ни у каквим! Никада га нисам видео, ми се не познајемо, само смо разговарали телефоном. Мени се чини као симпатичан и искрен човек“, рекао је Путин на инвестиционом форуму „Русија зове“.

Према његовом мишљењу, председник Украјине жели да промени ситуацију у Украјини набоље. Путин је додао да су учињени реални кораци када је реч о повлачењу снага и средстава у Донбасу.

„Према мом мишљењу, Зеленски заиста жели да промени ситуацију набоље, укључујући и ситуацију у Донбасу. Ја не знам колико је он у стању да то учини. Ипак су предузети одређени позитивни кораци — имам у виду повлачење снага у два насељена места, иако је јуче војска саопштила да се пуцњава са украјинске стране наставља“, додао је Путин.

Украјински бродови се враћају кући - Sputnik Србија
Корак у сусрет Кијеву: Русија показала да се са њом може договорити

Руски лидер је истакао да развој односа између Русије и Украјине у значајној мери зависи од Кијева.

„Какве су перспективе развоја наших међудржавних односа? То ће у великој мери зависити од украјинске стране. Видимо да се тамо стално покрећу питања која са тачке гледишта решавања ситуације у Донбасу ми сматрамо неприхватљивим и контрапродуктивним“, оценио је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала