Русија: Немамо о чему да разговарамо са Естонијом

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаМосква, Русија
Москва, Русија - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва жали што Талин, уместо нормализације односа са Русијом, наставља са апсурдним изјавама поводом територијалних претензија у вези са Тартуским мировним споразумом.

„Ми смо више пута наглашавали да је ово питање за нас завршено и да о њему немамо намеру да водимо дискусију. Тартуски споразум припада историји“, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

У ресору су изразили жаљење што естонско руководство „наставља да излази са све провокативнијим и апсурднијим изјавама“, уместо да мисли о нормализацији односа са Русијом.

„Оваква реторика не помаже ни формирању позитивне агенде наших односа, нити унапређењу процеса ратификације билатералних споразума о границама“, нагласила је представница МИП-а.

Раније је председник естонског Парламента и члан Конзервативне народне партије ЕКРЕ Хен Пилуас изјавио да би Русија требала да врати балтичкој републици наводно „анексиране територије“. Он је додао да за напредак у ратификацији руско-естонског пограничног споразума Талин инсистира на томе да Москва призна границе Естоније у оквиру неважећег споразума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала