Сутра седница Савета за националну безбедност поводом „руског шпијуна“

© AP Photo / Thanassis StavrakisАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија
Пратите нас
Седница Савета за националну безбедност поводом случаја „руски шпијун“ биће одржана сутра, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Премијерка Ана Брнабић је изјавила да ће Савет за националну безбедност заседати поводом навода да Русија врбује припаднике безбедносних служби Србије.

Она је новинарима у Скупштини Србије рекла да је о томе разговарала са председником Србије Александром Вучићем и да је он издао налог Војно-безбедносној агенцији да истражи те наводе.

Наводећи да надлежни тек треба да добију додатне информације, премијерка је оценила да ће, у случају да се утврди да су те информације тачне, то представљати „озбиљан проблем“ и „ствар око које ће морати озбиљно да се позабаве“.

Упитана да ли то може да поремети односе са Русијом, она је казала да не може да износи паушалне оцене и да мора да сачека информације ВБА.

У међувремену, Безбедносно-информативна агенција потврдила је аутентичност видео-снимка на којем руски обавештајац Георгиј Клебан даје новац једном, наводно, српском званичнику.

„Снимак је дефинитивно аутентичан и на њему се недвосмислено налази руски обавештајац Георгиј Клебан“, речено је Танјугу у БИА.

Када је реч о другом човеку са снимка, за кога су медији објавили да је српски агент, у БИА кажу да на том случају интензивно раде ВБА и све остале безбедносне службе, укључујући и саму БИА, како би сви релевантни подаци бити поступни државном врху, на челу са председником Александром Вучићем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала