Универзитет једногласно утврдио неакадемско понашање Синише Малог

© AP Photo / Bojan StekicСиниша Мали
Синиша Мали - Sputnik Србија
Пратите нас
Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду једногласно је утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације. Одбор ће доставити коначно решење Сенату Универзитета ради поступања у складу са Правилником о поступку поништавања дипломе и додатка дипломи.

У саопштењу на сајту Универзитета се наводи: „Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду на седници одржаној 21.11.2019. године преиначио је Одлуку Наставно-научног већа Факултета организационих наука 05-01 број 131 од 28.10.2019. године и једногласно је утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације ’Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације — теоријске концепције и остварени резултати у Србији‘, коју је именовани одбранио на Факултету организационих наука 2013. године.“

Наводи се да је Мали учинио повреде из Члана 22. Кодекса професионалне етике, јер је у делу дисертације дословно преузимао текстове, односно целе пасусе из текстова других аутора, без навођења имена тих аутора.

Одбор за професионалну етику је констатовао да предложену меру јавне осуде декан Факултета није изрекао, а изрицање мере је у надлежности декана Факултета.

Закључено је да ће Одбор за професионалну етику доставити коначно решење Сенату Универзитета ради поступања у складу са Правилником о поступку поништавања дипломе и додатка дипломи.

Претходно је Наставно-научно веће Факултета организационих наука усвојило извештај о докторату Синише Малог, којим је предложено да се министру финансија изрекне мера јавне осуде због неакадемског понашања приликом израде доктората.

Универзитету у Београду стигло је пет иницијалних жалби на одлуку Наставно-научног већа ФОН-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала