Вучић о осумњиченима за убиство Ивановића: Опет су Срби пријављивали Србе, и то лажно

© Косовска полицијаОсумњичени за којима трага косовска полиција
Осумњичени за којима трага косовска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас, поводом писања медија да је полиција привремених косовских институција објавила фотографије двојице осумњичених у случају убиства Оливера Ивановића у Северној Митровици, да није реч ни о каквим убицама, већ о двојици српских студената.

Вучић је рекао да се и по томе види колико је истрага Приштине неозбиљна, о колико неозбиљним људима је реч и каквим се лажима служе, преноси Танјуг.

„Ми смо из архиве наше БИА извукли ту фотографију и имали та лица од првог дана и изучили све. Ни о каквим убицама се не ради. Реч је о студентима Ивану Димитријевићу и Милошу Радосављевићу“, рекао је Вучић и додао да су њих двојица рођени у Прокупљу, а сада студирају у Косовској Митровици.

Вучић је истакао и да су их наши државни органи већ испитали и они су били, како каже, спремни и на полиграфско испитивање и све друго на шта неки „који су се увек правили паметни, никада нису били“.

„А када бисмо рекли од кога је потекла информација да су они убице... Опет су Срби пријављивали Србе, и то лажно“, рекао је председник обраћајући се у Председништву.

То све, додао је, говори са колико неозбиљности се свему томе приступа.

„Зато Србија на веома озбиљан начин приступа решавању свих важних питања, а за нас је убиство Оливера Ивановића једно од кључних и приоритетних питања, и упркос чињеници да нам ни на који начин нису омогућили да можемо да водимо рационалну истрагу, уз доказне предмете са лица места, приступ лицу места, резултатима увиђаја... Ми ћемо свој посао да урадимо“, рекао је Вучић.

Председник је подсетио да је пре годину дана, баш на Аранђеловдан 2018. године, такође одржана седница Савета за националну безбедност, и то због такси на српску робу које је увела Приштина.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала