Црна Гора рекордер у Европи: Има два пута више мобилних телефона него становника

CC0 / пиксабеј / Расте број смртних случајева повезаних са употребом мобилних телефона
Расте број смртних случајева повезаних са употребом мобилних телефона - Sputnik Србија
Пратите нас
На крају септембра ове године број корисника мобилне телефоније у Црној Гори износио је 1.294.942, што одговара пенетрацији од 208,85 одсто и представља рекорд у Европи.

Од укупног броја корисника, 53,6 одсто су припејд корисници, док је постпејд корисника 46,4 одсто, наводи се у „Извештају о развоју тржишта електронских комуникација“, који је јуче разматрала Влада Црне Горе.

Услуге мобилне телефоније у Црној Гори пружају три оператора: црногорски „Телеком“, „Теленор“ и „М:Тел“ и то на територији читаве државе.

Тржишни лидер у укупном броју корисника је српска компанија „М:тел“ са 34,94 одсто, следи „Теленор“ са 34,66 и „Телеком“ са 30,40 одсто корисника.

„У септембру 2019. године, у односу на септембар претходне године, регистрован је раст броја корисника од 4,9 одсто“, истиче се у извештају.

Поруке су јефтиније, а позиви скупљи него у региону и ЕУ.

„По критеријуму цене разговора у националном саобраћају, пакети сва три црногорска оператора мобилне телефоније су изнад просека земаља региона и изнад просека посматраних земаља ЕУ. Важно је нагласити да сви оператори у понуди имају и пакете код којих је разговор према свим мрежама укључен у претплату, али су цене ових позива изузете из калкулације просечне вредности због могућности поређења са ценама позива који се наплаћују одвојено од претплате“, наводи се у извештају који је разматрала Влада.

Подсетимо, највише регистрованих мобилних корисника у Црној Гори регистровано је 2008. године, када је забележено чак 1,3 милиона корисника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала