То је кето-дијета која се састоји од меса, рибе, живине и поврћа без скроба. Она активира подскупину Т-ћелија у плућима и побољшава производњу слузи у ћелијама дисајних путева, које су одговорне за хватање вируса.
Истраживачи су делотворност дијете проверили упоредним тестовима на мишевима. Једна група је била храњена у режиму кето-дијете, док је друга имала исхрану богату угљеним хидратима. Резултати су показали да се имуни систем глодара на кето-дијети боље борио против вируса.
„Ово је био потпуно неочекиван резултат“, рекао је Акико Ивасаки, главни аутор студије.
Вишва Дип Дикит, коаутор истраживања, рекао је да „ово истраживање показује да начин на који тело сагорева масти како би произвело кетонска тела из хране коју једемо може да нахрани имуни систем у борби против инфекције грипа“.