САД увеле санкције иранском министру за информације

CC BY 2.0 / Paul Savala / Flickr / Министарство финансија САД
Министарство финансија САД - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе увеле су санкције против министра за везе и информације Ирана Мохамеда Џавада Азарија Џаромија, саопштило је Министарство финансија САД.

У низу иранских градова протеклих дана су одржани протести због наглог повећања цена бензина. Неки од тих протеста прерасли су у нереде, у којима је било жртава и међу учесницима и међу припадницима снага безбедности. Након тога су у бројним градовима одржане шетње против нереда.

Демонстранти на протесту против владе у Багдаду - Sputnik Србија
Може ли Иран због једног генерала изгубити Ирак

Према речима иранског председника Хасана Роханија, нереде су организовали САД и Израел, а њихов циљ је да угрозе безбедност Ирана.

Високи савет за националну безбедност Ирана је 15. новембра, с обзиром на нереде, одлучио да се ограничи приступ интернету.

Портпарол иранске Владе Али Рабији изјавио је раније да ће приступ интернету у Ирану бити обновљен постепено, у складу са смиривањем ситуације у појединим областима земље. Интернет је 21. новембра поново почео да функционише у низу иранских провинција, док у Техерану и даље постоје сметње приликом повезивања на мрежу.

САД су подржале демонстранте и затражиле од иранских власти да под хитно обнове рад интернета у тој земљи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала