Балетски спектакл на леду: „Крцко Орашчић“

© Фото : ТСМБалет на леду
Балет на леду - Sputnik Србија
Пратите нас
Због изузетног интересовања за спектакуларну балетску представу на леду „Крцко Орашчић“, прваци руске школе балета извешће је два пута у Београду.

Поред првобитног термина — 7. децембра у 20 часова, почиње продаја улазница за извођење „Крцка Орашчића“ на леду и за термин од 18 часова. Карте су у продаји на благајнама Сава Центра, у продавницама „Тикетс“ и „ДДТикетс“, као и онлајн на сајтовима поменутих продавница.

На челу ове балетске трупе се налази уметнчки директор Константин Расадин, који је руски заслужни уметник и бивши солиста чувеног и светски познатог „Марински“ балета, као и школски друг Рудолфа Нуриева. Он је учествовао у представама заједно са Михаилом Баришњиковим и Наталијом Макаровом.

Ово је први пут у свету да се прави класични балет, у класичним балетским костимима, изводи на клизалишту које се поставља на самој сцени позоришта и опера.

У „Балету на леду“ су у различитим периодима учествовали вишеструки светски и европски прваци у уметничком клизању, као и олимпијски шампиони Људмила Белоусова, Олег Протопопов, Алексеј Уланов и Људмила Смирнова. Око 20 плесача имају титуле Мајстора спорта Русије, због својих победа на свим руским и међународним такмичењима у уметничком клизању.

Од 1995. године „Балет на леду“ из Санкт Петербурга је извођен на многобројним сценама оперских позоришта, а 7. децембра ће два пута „заледити“ велику сцену Сава Центра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала